Evenementen

Bontheater Medemblik ZIJLSTRA


Datum: Datum : 07-04-2018
Aanvang : 19:30u

Details :

Zijlstra - Waterman

 

Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als improviserend musicus scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet. 

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs) Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

De pers over Zijlstra:
‘De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus.’ – de Volkskrant. ‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.’ – NRC

(bovengenoemde tekst is overgenomen v.a. de website van het Bontheater)

Hiervoor vragen wij een eigen bijdrage van € 12,50, p.p. Aanmelden en vooraf betalen is noodzakelijk. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn verzoeken wij u om zelf voor een vervanger te zoeken (mits er gegadigden op onze wachtlijst staan). 

Aanmelden vooraf bij de EC - Max. 40 personen!