De overheid heeft wilde plannen om voor de kust van Andijk een aantal eilanden aan te leggen waarop zonnepanelen worden geïnstalleerd. Weer een stukje van ons mooie IJsselmeer en vaargebied dreigt te verdwijnen. Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren! Daarom is er op 14 september een petitie gestart om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen tegen dit plan. De petitie zal 1 oktober aangeboden worden aan de gemeente. Haast is dus geboden, invullen kan tot en met 30 september. Vul direct de petitie in via onderstaande link. Na het invullen ontvangt u nog een mail om uw stem te bevestigen. https://www.google.com/url?q=https://petities.nl/petitions/behoud-het-ijsselmeer&source=gmail&ust=1600504335836000&usg=AFQjCNETmaANnKexkTIcXqKu5i_h0nnj8w">https://petities.nl/petitions/behoud-het-ijsselmeer Schroom niet om deze link door te sturen naar een ieder die het IJsslemeer een warm hart toedraagt.

Update dinsdag 2 juni 2020 COVID-19 maatregelen: Conform de nieuwe noodverordening regio NHN is de haven weer open voor passanten. De douches zijn eveneens weer open evenals de toiletten. Water op de steigers is ook beschikbaar. De kantine en het terras zijn nog gesloten. Er is weer een havenmeester aanwezig. Meldt u zich dan ook af als u langer dan een dag vertrekt.

Het invaar-verbod van het Kreupel-eiland is opgeheven.

Aanvankelijk waren alle hijsactiviteiten stilgelegd tot 1 juni. Met een vooruitziende blik kan dat betekenen dat de druk om alle schepen die nu op de kant staan, na 1 juni alsnog allemaal te water te laten, hoog zal zijn en wellicht zelfs onhaalbaar. Daarom is er een strengere procedure ontwikkeld om toch voor die tijd al schepen te water te kunnen laten. Voornaamste eis daarin is dat de schipper zelfstandig in staat moet zijn de eigen mast op zijn schip te zetten, de hijsploeg blijft bij het hijsen van de mast aan de wal en komt niet aan boord tijdens het plaatsen van de mast. De volledige procedure vindt u in de bijlage. Het maken van afspraken om te hijsen verloopt via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 21293008.

Iedereen, jong of oud, vraagt zich wel eens af wat hij of zij met haar verloren tijd zou kunnen doen. Daartoe heeft de vereniging een kluslijst samengesteld. Ziet u een klus die u met liefde en plezier voor de club zou willen uitvoeren? Neemt u dan contact op met de persoon die bij de klus vermeld staat. Staat er niets dan moet u contact opnemen met Thijs Viegers. Die weet altijd alles.

Hans van der Heide en echtgenoot Maria maken momenteel een zeilreis die op 1 april begon in Kroatië alwaar zij een nieuwe boot hebben opgehaald. Momenteel varen ze met de Salona 42 ISKRA in Griekenland. Volgend jaar maken ze de thuisreis naar Andijk. Klik hier voor hun reisblog.