De zomerzeilschool is van start! Helpt u (weer) mee om jonge zeilers te werven? Print of mail de PDF aan buurkinderen / kleinkinderen / oppaskinderen/ etc...

 De eerste 2 weken van de zomervakantie organiseren wij zeillessen voor de jeugd 8-14 jaar. Er wordt les gegeven in de Optimist en Splash. De vereniging heeft 8 Optimisten en 5 Splashes ter beschikking. Je eigen Optimist of Splash meenemen mag ook. Tijdens deze week krijg je 17,5 uur (5 dagen x 3,5 uur) zeilles. De lessen zijn ma /vr van 09:00 -12:30 uur en van 13:30 - 17:00 uur. Tijdens de zeillessen wordt er een vorderingstaat bijgehouden. De week zal worden afgesloten met een zeiltest, als je slaagt krijg je een erkent (CWO) zeildiploma. Het inschrijfformulier vind u hier.

Update dinsdag 2 juni 2020 COVID-19 maatregelen: Conform de nieuwe noodverordening regio NHN is de haven weer open voor passanten. De douches blijven gesloten maar de toiletten zijn wel weer open. Water op de steigers is ook beschikbaar. De kantine en het terras zijn nog gesloten. Er is weer een havenmeester aanwezig. Meldt u zich dan ook af als u langer dan een dag vertrekt.

Het invaar-verbod van het Kreupel-eiland is opgeheven.

Aanvankelijk waren alle hijsactiviteiten stilgelegd tot 1 juni. Met een vooruitziende blik kan dat betekenen dat de druk om alle schepen die nu op de kant staan, na 1 juni alsnog allemaal te water te laten, hoog zal zijn en wellicht zelfs onhaalbaar. Daarom is er een strengere procedure ontwikkeld om toch voor die tijd al schepen te water te kunnen laten. Voornaamste eis daarin is dat de schipper zelfstandig in staat moet zijn de eigen mast op zijn schip te zetten, de hijsploeg blijft bij het hijsen van de mast aan de wal en komt niet aan boord tijdens het plaatsen van de mast. De volledige procedure vindt u in de bijlage. Het maken van afspraken om te hijsen verloopt via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 21293008.

Iedereen, jong of oud, vraagt zich wel eens af wat hij of zij met haar verloren tijd zou kunnen doen. Daartoe heeft de vereniging een kluslijst samengesteld. Ziet u een klus die u met liefde en plezier voor de club zou willen uitvoeren? Neemt u dan contact op met de persoon die bij de klus vermeld staat. Staat er niets dan moet u contact opnemen met Thijs Viegers. Die weet altijd alles.

Hans van der Heide en echtgenoot Maria maken momenteel een zeilreis die op 1 april begon in Kroatië alwaar zij een nieuwe boot hebben opgehaald. Momenteel varen ze met de Salona 42 ISKRA in Griekenland. Volgend jaar maken ze de thuisreis naar Andijk. Klik hier voor hun reisblog.