Zeilinstructie Jeugd

(Voor zeilinstructie aan volwassenen klik hier: zeilinstructie-volwassenen.)

 

Zomerzeilschool 2019

In de eerste 2 weken van de zomervakantie regio Noord (week 29 en 30) organiseren wij zeilinstructie voor de jeugd 8-14 jaar.

Er wordt les gegeven in de Optimist en Splash. De vereniging heeft 8 optimisten en 4 Splashes ter beschikking, maar als je zelf een Optimist of Splash hebt mag je die ook gebruiken.

De lessen zijn ma/vr van 9.00 – 12.00 uur en van 13.30 -17.00 uur.                                                                                  

Tijdens deze week krijgt de cursist 17,5 uur (5 dagen x3,5 uur) zeilinstructie, zowel theorie als praktijk. Tijdens de zeilinstructie wordt er een vordering staat bijgehouden en het eind van de week zal worden afgesloten met een zeiltest.Als je slaagt krijg je een CWO diploma. Er zijn drie diploma’s ; CWO 1(beginner) CWO2 (gevorderde) CWO3 ( voor de echte crack). Alle cursisten moeten een A+B zwemdiploma, waterschoenen en een regenjack hebben. De vereniging heeft zwemvesten beschikbaar.

De kosten voor een week zeilinstructie zijn: 100,- Lesgeld en diploma kosten, 30,- huur Optimist, 50,- huur Splash. 

Opgeven kan (alleen) door dit formulier volledig in te vullen en mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Splash-groep
Van begin April tot half Oktober wordt er op woensdagavond instructie gegeven in de Splash. Onder leiding van een ervaren instructeur wordt het (wedstrijd) zeilen in de Splash geleerd.De vereniging heeft 5 Splashes ter beschikking, maar met je eigen Splash / Laser meevaren kan ook. Ben je geïnteresseerd kom woensdagavond (v.a. 17.30) een keer kijken.Meer info of aanmelden voor de Splashgroep? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..We hopen je te zien!

 

De boten waarin les gegeven wordt zijn Optimist , Splash en Centaur.
De Optimist is een internationale eenheidsklasse waar kinderen vanaf 8 t/m 12 jaar zich prima kunnen ontwikkelen van onervaren tot aan wedstrijd niveau. Maar zeilplezier staat natuurlijk voorop. Even eens kunnen de lessen afgesloten worden met een zeildiploma op CWO 1, 2 en 3 niveau. Wij hebben in 2015 een nieuwe vloot les boten aangeschaft.
De Splash
is een fantastische vervolg boot op de Optimist voor de leeftijdsgroep van 12 t/m 18 jaar. Ook deze boot is een internationale eenheidsklasse waarin men zich kan ontwikkelen van ervaren tot aan wedstrijd niveau. Het is werkelijk een juweel van een eenmansboot. Voor heel veel zeilplezier! Dit jaar gaan wij met enige trots aan nationale wedstrijden deelnemen.Voor de volwassenen is er de Centaur. Deze boot voelt zich prima thuis op het IJsselmeer. In deze boot kan met meerdere mensen gevaren worden. De boot voldoet prima om de basiskennis van het zeilen onder de knie te krijgen want daar ligt bij ons ook het accent . Gewoon zelfstandig leren omgaan met boot, wind en water. De kom tussen Andijk en Medemblik is daar een prachtig vaargebied voor waar onder alle weersomstandigheden dit beproefd kan worden. Ook kunnen er oefen tochten naar het Kreupeleiland, het Historische Stoomgemaal Onderdijk en de Haven van Medemblik gemaakt worden. De les uren zullen in overleg met de cursist in blokken van twee uur of meer ingedeeld worden.

Volg via Facebook:
Optimist 
Splash